My Image

Wat is mooier dan herstel van tand of kies dat voelt, eruitziet en functioneert alsof het je eigen tand of kies is?

kronen en bruggen

achtergrond
Een kroon is een kap die over een tand of kies gemaakt wordt of op een implantaat (kunstwortel). Omdat die kap buiten de mond gemaakt wordt kunnen andere materialen dan vulmateriaal gebruikt worden. Sterkte en schoonheid kunnen geoptimaliseerd worden.

Een brug kan in allerlei variaties voorkomen maar is in de basis een combinatie van een paar kronen met een tussenstuk dat als één geheel gemaakt wordt. Het tussenstuk dient als vervanging van een ontbrekende tand of kies. Een druk kan ook op twee implantaten gemaakt worden zodat een groot ontbrekend deel van het gebit vast vervangen kan worden.

behandeling
Voor het maken van een kroon of brug zijn normaal twee bezoeken nodig: één om de tand af te slijpen om ruimte te maken voor de kap en één om de kroon of brug te plaatsen. Tussen beide afspraken wordt de constructie in het laboratorium gemaakt.

Kronen en bruggen zijn kostbare constructies maar gaan vaak lang mee. Hoe beter de rest van de tand of kies is, des te beter de het vooruitzicht, waarbij het juiste dagelijkse onderhoud natuurlijk een heel belangrijke factor is.

Meestal lukt het tegenwoordig om binnen enkele dagen de kroon of brug te maken. Kronen vaak in 1 dag.

behandelcodes
De behandelcodes zijn de codes die beginnen met een R.