My Image

vullingen

achtergrond
Als een tand een gaatje heeft is het verstandig het te repareren. In het gat blijft rommel zitten waardoor het rottingsproces steeds sneller doorgaat en het gat versneld groter wordt.

controles
De meeste gaatjes ontdekt de tandarts, omdat u ze vaak zelf in eerste instantie niet voelt. Vandaar de noodzaak van regelmatige controles door de tandarts. Maar voelt u er zelf één dan is het verstandig meteen een afspraak te maken en niet te wachten tot de controle. In de meeste gevallen bekijken we eerst wat het probleem precies is, en maken we dan een afspraak voor de reparatie.
Als een van uw kinderen klaagt over een gaatje of pijn, maak dan zo snel mogelijk een afspraak, óók als is de klacht de volgende dag weer weg. Melkkiezen hebben maar heel dunne wandjes en een gaatje zit al gauw te diep. Dan is het redden van het kiesje vaak niet meer mogelijk, maar de gevolgen voor het blijvende gebit kunnen groot zijn.

behandeling
De gaatjes worden gerepareerd (gevuld) met witte vullingen. De zilveren (amalgaam) vullingen worden door ons al lang niet meer gebruikt. De zilveren vullingen die nog goed zitten vervangen we in principe niet: ze kunnen vaak nog jaren mee, meestal langer dan de witte vullingen.

Bij het vullen gebruiken we waar het mogelijk is een rubberen lapje. Zo houden we werkplek mooi droog, een absolute voorwaarde bij het leggen van witte vullingen.

behandelcodes

De behandelcodes zijn de codes gebruikt die beginnen met een V