My Image

Er is niemand die rechte tanden lelijk vindt.

Vragen over beugelproblemen. Klik hier.

beugels

achergrond
Het gebit zoals de natuur het bedoeld heeft is optimaal wat betreft vorm, functie en onderhoud.

Helaas wijkt ons gebit en dat van onze kinderen hier vaak van af.

Wij streven ernaar om de ontwikkeling van kaken en stand van de tanden en kiezen zo goed mogelijk te laten verlopen.

behandeling
Hiervoor kijken we al vroeg naar de ontwikkeling en mondgewoontes, en bekijken of we samen met u hierin verbeteringen kunnen aanbrengen. Vanaf ongeveer 6 jaar verwijzen we, indien nodig, naar logopedie. We werken veel samen met Logopedie Salland.

Daarnaast beginnen we, soms al op jonge leeftijd, met eenvoudige beugels die helpen om de ontwikkeling in de juiste richting te sturen, en de ruimte die van nature aanwezig is te behouden.

Met deze aanpak proberen we "buitenboord beugels" te voorkomen, de tijd met een vaste beugel zo kort mogelijk te houden en vooral: het trekken van blijvende (kleine) kiezen te vermijden.

Tot slot streven we naar een stabiel resultaat, bij voorkeur zonder spalk draadje achter de tanden. Alles uiteraard in overleg met wat uw wensen zijn.

verzekering
Tot 18 jaar is men te verzekeren voor beugels, een enkele verzekering verzekert ook volwassenen. Sommige verzekeringen laten u een jaar premie betalen voorafgaand aan de behandeling. Laat ons weten als u zo'n verzekering heeft, of nog geen verzekering heeft, zodat we op het optimale moment met de behandeling kunnen beginnen.

Via Independer kunt u via deze link de vergoedingen voor beugels in 2020 zien per vezekeraar: Klik hier om te zien welke verzekeraars dekking bieden.

behandelcodes en tarieven
De behandelcodes zijn de codes die beginnen met een F. De tarieven worden apart van de andere tandheelkundige codes gepubliceerd door de NZA. Hier de link naar de site.