My Image

Voor de meesten van ons blijft een kunstgebit een hulpmiddel waar gelukkig vaak goed mee te leven valt.

Maar gok er niet op dat u tot "de meesten van ons" behoort.

kunstgebitten

achtergrond
Hoewel het streven is dat we onze eigen tanden en kiezen niet meer kwijtraken, is dit niet voor iedereen (meer) mogelijk. De vervanging van de ontbrekende tanden door middel van kunstgebitten -geheel of gedeeltelijk- is soms niet te voorkomen.

Over gedeeltelijke kunstgebitten is in algemene zin weinig te zeggen, iedere situatie is verschillend. De enige algemene regel is dat in de onderkaak vanwege het functioneren, een gedeeltelijk gebit op een metalen basis -frame- bijna altijd de beste oplossing is. Vanwege de bewegelijkheid van de tong is ieder houvast welkom. In de bovenkaak voldoet een kunststof kunstgebitje meestal goed.

Een volledig kunstgebit is eigenlijk een totale reconstructie van de mond. Alles moet bepaald worden: de vorm en stand van de tanden en kiezen, het kauwvlak en de hoogte. Een nieuw kunstgebit is daarom altijd wennen. Om dit wennen zo snel mogelijk te laten verlopen bepalen we altijd de stand van uw bovenkaak ten opzichte van het kaakgewricht, en de stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak als het kaakgewricht in rust is.

Op deze manier passen we het gebit maximaal aan u aan en hoeft u zo min mogelijk aan het nieuwe kunstgebit te wennen.

Waar u nóóit aan moet wennen zijn drukplekjes. Heeft u er last van, neem dan zo snel mogelijk met ons contact op.

Verzekering en regelgeving
In de Nederlandse wetgeving wordt een nieuw te maken volledig kunstgebit voor 75% uit de basisverzekering vergoed. Naast uw eigen bijdrage in de basisverzekering betaalt u de rest zelf of via uw aanvullende verzekering.

behandelcodes
De behandelcodes beginnen met een P